16.3.2018

Kiitokset varustetukijoille

Reissu on jo sen verran pitkällä, että on aika kiittää tukijoita ja antaa palautetta muutamista välineistä.

Metsäsukset saimme Harri Kirvesniemeltä KSF-sportilta. Meillä oli käytössä Järvisen Lapponia 260 cm metsäsukset. Nämä toimivat äärimmäisen hyvin etekin Lemmenjoen länsiosien upottavilla metsäosuuksilla. Hanki ei niillä pätkillä kantanut käytännössä lainkaan, mutta metsäsuksi upposi ”vain” 20-30 cm. Tämä toki oli aika paljon ahkion vetämiseen, mutta yhtään lyhyemmillä tai kapeammilla suksilla emme olisi sieltä pois selvinneet. Lapponian vahvuus on äärimmäisen herkkä kärki, joka kevyesti nousee hangen pinnalle. Suksi on parhaimmillaan nimenomaan upottavassa maastossa. Siksi tästä eteenpäin jatkammekin teräskanttisilla tunturisuksilla. Voimme lämpimästi suositella Järvisen Lapponia suksia niille, jotka haluavat hiihtää omia latujaan.

Toiset merkittävät varusteet, jotka saimme, olivat Nokian Kaira talvikumisaappaat. Nokian Kaira saapas on kokenut melkoisen tason nousun menneiden vuosien malleista. Mikä olennaista, nyt saapas on kestävä, eivätkä saumat ratkeile. Saapas kesti hyvin myös kulutusta etenkn siteiden kohdalta, eikä siinä 260 kilometrin jälkeen näkynyt suurempia kulutuksen jälkiä. Saappaan huopakin on vahvistunut. Ainoastaan huovan sisäosan kantavahvistus alkoi toisessa huovassa repeillä. Se. mitä toivoisin, olisi, että huopien pohjaosa olisi hieman paksumpaa. Näin ulkona seisoskellessa ei tulisi jaloilla kylmä. Tämän korjasimme erillisillä lisäpohjallisilla. Hiihtäessä lisäpohjallinen toi lisämukavuutta ja lämpöä. Yleisesti ottaen Nokian Kaira ja Järvisen Lapponiat ovat oiva pari umpihanki- ja/tai metsähiihtoretkelle.

Enervitille myös iso kiitos urheilujuomien ja geelien toimittamisesta meille. Kaikki ovat olleet tarpeen, sillä kulutus on ollut melkoista. Päivisin urheilujuomaa kuluu noin 4 litraa ja geelejä rankkoina päivinä muutama per lätty loppumatkasta on ollut kyllä aika tärkeitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatka

Istutaan autossa. Tiet kuivat. Aurinko paistaa. Mitä onkaan tapahtunut? Missä ollaan oltu viimeiset viikot? Mitä niistä on jäänyt puseroon? ...