TAUSTAA

Ajatus hiihtää itäiseltä kolmen valtakunnan rajapyykiltä länteen halki Lapin korpien ja erämaiden syntyi reilut kymmenen vuotta sitten, kun kaksi kaverusta toteuttivat saman suuntaisen reissun. Silloin heidän matkaa seuratessa päätin, että jos joskus minulla on mittarissa neljäkymmentä auringon kiertoa, toteutan minä samanlaisen retken. Viime kesänä tuli neljäkymmentä vuotta plakkariin. Nyt on siis aika lunastaa lupaus.

Jo vuosia sitten reissusta haaveillessani tutkin karttoja, luin retkipäiväkirjoja ja painoin ahkerasti muistiin asioita, joita olisi hyvä ottaa huomioon matkaa toteuttaessa. Kerroin ideastani ystävälleni Laurille, joka myös innostui ajatuksesta. Ajatus kuitenkin hautautui vuosiksi työ- ja perhekiireiden alle. Jossain vaiheessa näytti jopa siltä, että retki jää haaveen asteelle. Niin ei kuitenkaan käynyt. Muutama vuosi sitten sain Kairosmajalla tutustua Juhoon, joka toimi siellä muun muassa eräoppaana. Pian saimme huomata, että kiinnostuksen kohteet yhdistävät meitä ja päätin kertoa haaveesta myös hänelle. Juho kiinnostui ajatuksesta ja niin retkikunta alkoi olla kasassa.

Viimeinen vuosi on ollut jo täyttä aikataulutusta, suunnittelua, reitin viilaamista, varustelistojen laatimista yms. Kuntoa on kohotettu rengasta vetämällä ja sauvalenkkiä tekemällä. Paljon on vielä tehtävää ennen reissua, mutta eiköhän kaikki helmikuun lopulla ole valmiina.

Jussi, Lauri ja Juho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatka

Istutaan autossa. Tiet kuivat. Aurinko paistaa. Mitä onkaan tapahtunut? Missä ollaan oltu viimeiset viikot? Mitä niistä on jäänyt puseroon? ...