RETKIKUNNAN SEURANTA

Valitettavasti karttaikkuna ei toimi, ainoastaan alla olevaa linkkiä klikkaamalla pääset näkemään todellisen toteutuneen reittimme. Karttaikkuna ongelmaa selvitetään...

Täältä voit seurata retkikunnan matkan etenemistä. Mikäli haluat kartan isompana omaan ruutuun, paina alla olevasta linkistä:

https://eur-share.inreach.garmin.com/JussiVirtanen

Kartasta näet, missä retkikunta seikkailee. Voit myös lukea viesteistä retkikunnan lyhyitä päivityksiä. Pidemmät viestit päivittyvät blogin etusivulle. Pyrimme myös lähettämään kuvia matkan ajalta. Niitä voit käydä katsomassa kuvia ja videoita -sivulta.

Reitti Suomen itäisen ja läntisen kolmen valtakunnan rajapyykin välillä on ollut meidän pitkäaikainen haaveemme. Vuosia olemme sitä suunnitelleet ja karttoja tutkiskelleet. Unelma hiihtää halki Lapin erämaiden idästä länteen, syttyi kymmenisen vuotta sitten, kun kaksi kaverusta Pohjois-Karjalasta toteuttivat oman rajapyykki -vaelluksensa. Silloin ajattelin, että tuo olisi joskus hieno toteuttaa, ja nyt on tullut toteuttamisen aika. Paljon on vielä hienosäätöä reitinkin suhteen, mutta pääpiirteissään suunnitelma alkaa olla valmiina. 530 km erämaata edessä.


1. viikko:

 Virtaniemestä kolmen valtakunnan rajapyykin kautta Inariin. Reilut 130 km.


Ensimmäisen viikon kysymysmerkkejä ovat Kessijärven kämpän tilanne. Onko kämppää mahdollista saada käyttöön? Yövymmekö mahdollisesti teltassa autiotuvan sijaan? Miten Inarijärven mahdolliset sula- ja virtapaikat vaikuttavat reittisuunnitelman toteutukseen?

Ensimäisen viikon jälkeen pidämme huoltotauon Inarissa.

2. ja 3. viikko:

Inarista Lemmenjoen kautta Pöyrisjärven erämaan ja edelleen Leppäjärvelle. Noin 190 km.Tämän pätkän kysymysmerkkinä on vielä Juutuanjoen jäätilanne. Onko mahdollista hiihtää pääosin jokea pitkin, vai pitääkö siirtyä joen penkalle tai kenties Inari-Pokka-tien vierustalle? Muutama mukavan kokoinen koski on ainakin syytä ohittaa rannan kautta.

Toinen huoltotauko pidetään Leppäjärvellä.
4. ja 5. viikko

Leppäjärveltä Arctic trail -kelkkareittiä pitkin Haltin kautta Kilpisjärvelle. Noin 220 km.Reitti noudattaa hyvin pitkälle Arctic trail -kelkkareittiä aina Munnikurkkion entiselle raja-asemalle, josta taas siirrymme neitseelliselle hangelle. Retken loppuosa on vielä hieman hämärän peitossa. Alunperin olimme suunnitelleet hiihtävämme Haltilta tikku-reittiä pitkin Kilpisjärvelle. Toinen vaihtoehto on, että käymmekin Suomen korkeimmalla mäellä Somasjärven autiotuvalta käsin, josta palaamme Porojärven kämpän kautta Terbmikselle. Tällä vaihtoehdolla välttäisimme Kilpisjärvi - Halti - Kilpisjärvi moottoritien ja enimmät ruuhkat. Tämä vaihtoehto tällä hetkellä tuntuu parhaalta. 

1 kommentti:

Kotimatka

Istutaan autossa. Tiet kuivat. Aurinko paistaa. Mitä onkaan tapahtunut? Missä ollaan oltu viimeiset viikot? Mitä niistä on jäänyt puseroon? ...